در مورد اعلامیه جهانی حقوق بشر چه میدانید؟
آیا نسبت به ۳۰ مادۀ این اعلامیه آشنائی دارید؟
آیا میدانید که این موارد جز حقوق ذاتی و متعلق به شماست؟
ماده ۲۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر تصریح میدارد:
۱٫هر شخصی حق دارد آزادانه در زندگی فرهنگی اجتماع ، سهیم و شریک گردد و از هنرها و به ویژه از پیشرفت علمی و فواید آن بهره مند شود.
۲٫هر کس حق دارد از حمایت منافع معنوی و مادی آثار علمی ، ادبی یا هنری خود برخوردار گردد.
یکی ازحقوق شهروندی افراد ،مالکیت آنان بر تولیدات خویش است.دولت موظف است با وضع قوانین ویژه ای ازآثار علمی ، نوآوری ها ،اختراعات واکتشافات اشخاص حمایت کند.همان طورکه به ملک غیرمنقول افراد ،غیرقانونی است، سرقت آثار ادبی ،علمی وهنری آنان نیز غیرمشروع است،چرا که هردوارزش مادی دارند و قابل تقویم به پول هستند.
طبق بند ۴ اصل سوم قانون اساسی : دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذکور همه امکانات خود را برای بالا بردن سطح آگاهی های عمومی در همه زمینه ها با استفاده صحیح از مطبوعات ورسانه های گروهی و وسائل دیگر به کار بگیرد .
اصل یکصد و هفتاد و پنجم : در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، آزادی بیان و نشر افکار با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور باید تأمین گردد.
آواز زن در ایران به جز دورهای مشخص همیشه با محدودیتهای عرفی یا شرعی روبرو بوده است. بنابراین آنچه اکنون بزرگان موسیقی ایران و کارشناسان به آن انتقاد دارند غیبت صدای نیمی از مردم در موسیقی سنتی و امروزی این کشور است.
مسئله ممنوعیت تکخوانی ن و محدودیت پخش آواز ن از دیگر تبعیضهای قانونی علیه ن در ایران است که اعمال میشود و باید با درک هویت دینی و ماهیت ایدئولوژیک اسلامی ارزیابی شود. بر اساس ماده چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی تمامی قوانین و مقررات در ایران باید بر اساس موازین اسلامی باشد و تشخیص آن بر عهده شش فقیه شورای نگهبان است. باید همچنین در نظر داشت که اسلامی که قوانین ایران بر آن استوار است، اسلامِ شیعه جعفری عثنی عشری معتقد به ولایت فقیه است که با تفاسیر و تعابیر شاخههای دیگر اسلام متفاوت است .
زنجیره لغو کنسرت های مجوزدار در جمهوری اسلامی نشانی دیگر از بی توجهی دولت به نقش هنرمندان در عرصه هنر و موسیقی است.
همه هنرمندانی که در ایران، با عبور از مجاری قانونی و گرفتن مجوزهای لازم، آماده برگزاری کنسرت می شوند تا لحظه پایان کنسرت نیز باید منتظر هر اتفاقی باشند.
سند 2030 یونسکو ( ژانویه 2016 ) سند ۲۰۳۰ یونسکو (ژانویه 2016)
بررسی ماده ۳۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
بررسی ماده ۲۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
اسلامی ,جمهوری ,اعلامیه ,حقوق ,اساسی ,کنسرت ,جمهوری اسلامی ,در ایران ,قانون اساسی ,حقوق بشر ,جهانی حقوق ,اساسی جمهوری اسلامی ,قانون اساسی جمهوری ,جمهوری اسلامی ایران
درباره این سایت